Hyresrätter i Kronandalen

I Kronandalen nära Träffparken har vi byggt vi LU:1, nyproducerade hyresrätter om 1–3 rok med balkong eller fransk balkong. Här bor du nära såväl motionsspår, skidbackar och naturreservat som Luleå centrum med shopping och nöjen. Nya stadsdelen Kronan beräknas vara fullt utbyggd 2030 med förskolor, skola, äldreboende, idrottshall och ett eget centrum med butiker och restauranger.

  • Centrumnära i nya stadsdelen Kronan

  • Ett miljövänligt kvarter (Miljöbyggnad Silver) med trähus och stort fokus på gestaltning

  • Inbjudande innergård

  • Majoriteten av bostäderna är 1–2:or

  • Parkeringsgarage

KONTAKTINFORMATION

Har du frågor om uthyrning eller våra bostäder går det bra att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se.

Projektfakta

Ägandeform: Hyresrätter

Antal bostäder: 117

Storlekar: 1-3 rok

Status: Färdigställt projekt

Hyra: Från 4.783 kr/mån, se nedan

Arkitekt: Liljewall Arkitekter

Intresserad av en lägenhet?

För information om det finns lediga lägenheter i kvarteret är du välkommen att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se.

Ladda ner material

Centrumnära mitt i naturen

Kronan är en ny, hållbar och centrumnära stadsdel i Luleå – mitt i naturen. Kronan förenar tradition och nytänkande, centrum och friluftsliv, god arkitektur och hållbara lösningar, handel och kultur.

Kronan passar dig som söker ett modernt och hållbart boende, nu eller om några år. Hyresrätter och bostadsrätter samsas med radhus i olika storlekar. Med ett eget stadsdelscentrum, skola och förskolor är Kronan en attraktivt stadsdel.

Idag bor omkring 1 700 personer på Kronan. När området är fullt utbyggd 2030 är det närmare 7000 Luleåbor som lever och bor här. Läs mer på kronanlulea.se

Hus med omtanke om naturen

Trä är ett fantastiskt byggmaterial. Inte nog med att det ger vackra fasader, det är även ett förnybart och miljövänligt alternativ. Dessutom visar forskning att människor mår bättre i trähus. Därför har vi valt att bygga vårt kvarter med det som skogen ger oss.

Kvarteret består av fyra huskroppar om 4–5 våningar. Första plan blir i betong och övriga våningar har träpaneler med olika uttryck som ger en levande och variationsrik fasad.

Hem att trivas i

Planlösningarna är öppna och luftiga med helglasade dörrar mot balkong eller fransk balkong som släpper in mycket ljus i hemmet.

Ditt nya kök har en smakfull inredning med luckor från Marbodal och vitvaror från Siemens. För att tänka kvadratsmart i kvarterets mindre lägenheter har vi valt en kombinerad kyl/frys och smalare diskmaskin.

Badrummet är helkaklat med grå klinkers, duschvägg i glas och handdukstork. Samtliga lägenheter har egen tvättutrustning med antingen tvättpelare eller separat tvättmaskin och torktumlare.

I husets källare hittar du cykelförråd, gemensam tvättstuga, lägenhetsförråd samt ett praktisk rum för barnvagnar och rullstolar.

Vanliga frågor

Finns det parkering? Var ligger närmaste skola och matbutik? Klicka till höger för att läsa svaren på några vanliga frågor om området och lägenheterna.

Välkommen att kontakta ansvarig uthyrare Holmströmgruppen om du har ytterligare frågor.

Telefon: 08-660 94 00
E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se.

KLICKA FÖR ATT ÖPPNA

Finns det hiss?

Ja

Har alla lägenheter balkong?

Ja, men typ av balkong varierar mellan hus och våningsplan:
– Entréplan: fransk balkong för samtliga hus
– Övriga plan: standardbalkong eller en s.k. spansk balkong som är 0,5 meter djup och har balkongplatta till skillnad mot den franska.

På bofaktabladen som publiceras inför uthyrning framgår vilken typ av balkong som gäller för respektive lägenhet.

Finns det tvättutrustning i lägenheten?

Samtliga lägenheter har möjlighet till tvätt, det finns tvättpelare eller separata tvättmaskiner och torktumlare. Det finns även en gemensam tvättstuga i källaren.

Hur ser lägenhetsfördelningen ut?

Kvarteret består av fyra huskroppar om 4–5 våningar och totalt 117 lägenheter:
1 rok (ca 28-30 kvm): 38 st
1,5 rok (ca 35 kvm): 26 st
2 rok (ca 40-55 kvm): 37 st
3 rok (ca 71-74 kvm): 16 st

Var finns parkering?

Parkering sker i parkeringsgarage i källare. Garageportar är försedda med automatisk öppning via tag.

Finns det parkeringsplatser till alla hyresgäster?

Det finns färre antal parkeringsplatser än lägenheter. Totalt finns 47 parkeringsplatser, varav en handikapparkering.

Får man hyra två parkeringsplatser?

Detta är ej något vi kan garantera då parkeringsplatser är färre än antalet lägenheter.

Finns gästparkering?

Nej. Vi hänvisar till allmänna parkeringsplatser.

Hur långt är det till närmaste matbutik?

På Kronan kommer man i närtid att bygga en ny matbutik i den nya stadsdelen. I dagsläget ligger närmsta mataffär på Örnäset, ca 2,5 km bort.

Var finns närmaste skola/förskola?

Idag finns två förskolor i närheten. Kronans äventyrsskola ligger belägen i sydvästra delen av Kronan, nära Lulsundsberget. Spira förskola ligger i Kronans östra del i närheten av Kronanbacken, bredvid ligger även Tallkronanskolan som är grundskola 1-6.  Sporthallen Kronanhallen ligger precis bakom skolan. Här utövas skolidrott dagtid, och på eftermiddagar och kvällar hyrs hallen ut till bland annat föreningsliv.

Var finns närmaste bussförbindelse?

Lokaltrafiken har i dagsläget två linjer, buss nr 6 och nr 8 som går genom Kronan. Bussnäten är dessutom under utveckling och man kommer inom en snar framtid att utveckla rutten så att av och påstigning kan ske strax utanför LU:1.

Var finns närmaste gym eller annan träningsanläggning?

Det finns närhet till många olika utomhusaktiviteter, sommar som vinter. I anslutning till Kronan ligger Ormberget där slalombacke och spår för längdskidåkning finns vintertid. Konstgjord snö gör det möjligt för en extra tidig säsong. Sommartid är löpning, utegym, promenader och allmänt friluftsliv populärt med grillplatser strategiskt placerade.

Finns det vatten i närheten, badmöjligheter?

Några minuter bort från Kronandalen ligger Lulsundsbadet. Här finns både badbrygga och sandstrand. På Skurholmsfjärdens norra ände ligger Golfängen, här finns sandstrand med badmöjligheter. Vill man inte bada på Golfängen kan man spela minigolf, eller varför inte ta en picknik på den stora gräsytan.

Bad vintertid?

I centrum ligger Pontusbadet. Här finns bassäng för dom mindre och även för elit- och motionssimmare. På Hertsön byggs just nu ett nytt badhus, dit tar det ca 10 min med cykel.

Finns vård- och omsorgsboende i närheten?

Ett nybyggt vård och omsorgsboende med 126 lägenheter finns centralt på kronandalen. Boendet är unikt i Luleå då man satsat på finsktalande personal vilket gör det möjligt för fler modersmål.

Finns cykelvägar?

Ja. Cykelnätet på Kronan är väl utvecklat. Till och från Kronan är det möjligt att ta sig på cykel till bland annat centrum på ungefär tio minuter.

Var kan man parkera cykel och förvara den säkert?

Cykelplatser finns det gott om. Utomhus hittar du ett fyrtiotal platser. I källarplan finns både förråd och cykelställ.

Var ligger närmaste hälsocentral?

Örnäsets hälsocentral ligger ca 2 km strax öster om Kronan. I samma byggnad ligger även folktandvård.

Magnolia Bostad och Slättö har en gemensam vision. Att skapa attraktiva bostäder med fokus på hållbarhet, för små och stora familjer. Därför har vi startat ett gemensamt bolag som tillsammans kommer att utveckla attraktiva hyresrätter och samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtorter. Många av husen byggs i trä och alla är miljömärkta – med omtanke om både människor och miljö.

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, vårdboenden och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vi skapar moderna hem och bostadsmiljöer genom smarta funktioner, tilltalande arkitektur och god gestaltning.

magnoliabostad.se

Slättös vision är att vara en ledande investerare och ägare inom fastighetsområdet. Genom ett ansvarsfullt, hållbart och engagerat arbete skapar Slättö långsiktiga relationer med hyresgäster, kommuner och investerare.

slatto.se