Poeten Västerås hyresrätter

FULLT UTHYRT

Välkommen till Poeten

Vårt nya kvarter Poeten växer fram i nya stadsdelen Öster Mälarstrand, på promenadavstånd från Västerås stadskärna och i marin miljö med kajer, hamn och fina promenadstråk. Här bygger vi hus med hemtrevliga 1–4:or och en förskola kring en grönskande innergård. Granne med kvarteret ligger fantasifulla Poesiparken som gör leksugna barn helt lyriska.

  • Vattennära läge vid Mälaren
  • Förskola i kvarteret med fyra avdelningar och plats för 72 barn
  • Upphöjd gård som knyter an till Poesiparken
  • Projektet planeras att certifieras med Miljöbyggnad Silver

Intresserad av en lägenhet?

I bostadsväljaren kan du se allmän uthyrningsstatus för projektet. Eventuella lediga lägenheter kommer att synas med grön markering i listan.

Har du frågor om uthyrning eller våra bostäder går det bra att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se.

KONTAKTINFORMATION

Har du frågor om uthyrning eller våra bostäder går det bra att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se.

Projektfakta

Område: Öster Mälarstrand

Ägandeform: Hyresrätter samt en förskola

Antal bostäder: 82

Storlekar: 1-4 rok

Inflyttning:  3 juli 2023 (hus 4), 17 juli (hus 1) samt 20 september (hus 2)

Arkitekt: Klara Arkitekter

Hyra: från 4.707, se dokument nedan

Intresserad av en lägenhet?

Det finns ingen möjlighet att göra en generell intresseanmälan för projektet. Anmäl ditt intresse direkt för en lägenhet i bostadsväljaren. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig uthyrare Holmströmgruppen:
Telefon: 08-660 94 00
E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se

En ny stadsdel med blåkant på vardagen

Kvarteret Poeten växer fram vid Mälarens strand i Västerås. Den nya stadsdelen med namnet Öster Mälarstrand har under de senaste årtiondena omvandlats från ett industriområde till ett levande bostadsområde med närhet till stad, natur och vatten – bara några minuter från centrala Västerås.

I Öster Mälarstrand hittar du många platser som ligger västeråsarna varmt om hjärtat: Poesiparken, Notuddsparken, Lasse Färnlövs plats, Kokpunkten, Steam Hotel, Framnäsbadet m fl.

Här är vattnet en del av vardagen. Strosa längs den vackra Mälarpromenaden med småbåtshamnar, parker och badplatser. Stanna till på en uteservering för en fika i solen.

Läs mer om Västerås nya sjönära stadsdel här eller på Västerås stads hemsida

Grönska för lek och eftertanke

Kvarterets gård är upphöjd från gatan vilket skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Öppningar mellan husen släpper in solen och ger fina utblickar. Här finns plats för kvarterets alla stora och små att umgås, leka, utforska eller bara vara.

Gården ansluter till Poesiparken strax intill. Öppna grinden så är du framme, utan att behöva gå ut på gatan. Poesiparkens lekplats har hämtat inspiration från Tomas Tranströmers poesi och insektsintresse. Lekfulla jätteinsekter, växter och svampar väcker barnens fantasi och upptäckarglädje.

Det här är en park för alla som gillar att svinga, gunga, hänga, plaska, klättra uppför och susa nedför. Ja, kort sagt – en park för alla som vill leka loss.

Hem för alla

Kvarteret Poeten består av tre huskroppar kring en gemensam innergård. Här finns en stor variation av lägenhetsstorlekar som passar för olika åldersgrupper och familjekonstellationer. Allt från yteffektiva 1:or om 27–34 kvadrat för dig som letar efter din första lägenhet till rymliga 4:or om 88 kvadrat för växande familjer.

Lägenheterna har genomtänkt inredning, bra grundstandard och egen balkong mot den grönskande gården. Flertalet har förråd i lägenheten, där du kan förvara barnvagn, vinterkläder och allt annat som du vill ha nära till hands. Övriga bostäder har förråd på vinden.

Till husen hör även en förskola och ett garage för bilar och cyklar. Allt för att göra vardagen så bekväm och smidig som möjligt.

Vanliga frågor

Finns det parkering? Var ligger närmaste skola och matbutik? Klicka till höger för att läsa svaren på några vanliga frågor om området och lägenheterna.

Välkommen att kontakta ansvarig uthyrare Holmströmgruppen om du har ytterligare frågor.

Telefon: 08-660 94 00
E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se.

KLICKA FÖR ATT ÖPPNA

Finns det hiss?

Ja, hiss finns i samtliga hus

Finns det externt förråd till varje lägenhet?

Förråd finns i lägenheten eller på vind. Se bofaktablad för förvaringsmöjligheter i respektive lägenhet. Dessa publiceras inom kort.

Finns det tvättstuga?

Nej, samtliga lägenheter har egen tvättutrustning. Kombimaskin i de flesta lägenheter, 4 rok har tvättmaskin och torktumlare.

Har alla lägenheter balkong?

Ja

Var lämnar man hushållssopor/återvinningsrum?

Det finns ett miljöhus på gården

Var finns det parkering?

I garaget. Det finns färre antal parkeringsplatser än lägenheter, totalt 40 parkeringsplatser varav 2 handikapp-platser.

Får man hyra två platser?

Detta är ej något vi kan garantera då parkeringsplatser är färre än antalet lägenheter.

Finns det laddsplatser för elbilar?

Ja, 6 stycken i garaget

Var kan man parkera cykel och förvara den säkert?

Cykelställ finns på innergården och i garaget

Får man ha husdjur?

Ja. Husdjur är tillåtet. Viktigt att tänka på är att det är du som djurägare som är ansvarig för ev slitage från denna och att undvika att grannar ej blir störd eller skrämd.

Var kan jag läsa mer om området?

Läs mer om Öster Mälarstrand här eller på Västerås stads hemsida

Var ligger närmaste matbutik?

Närmaste större matbutik är Hemköp Öster Mälarstrand, cirka 500 meter väster om kvarteret Poeten. På Regattagatan, cirka 1 km åt andra hållet, ligger Lidl.

Var finns närmaste skola och förskola?

Mälarparksskolan ligger närmast, en grundskola med verksamhet från förskoleklass till årskurs 6. Förskola finns på den egna gården (öppnar till hösten) och inte långt från Poeten ligger Tritons förskola.

Vad är det för takhöjd i lägenheterna?

Generellt ca 2,5 meter förutom lokala nedsänkningar och trummor. Extra generös takhöjd i hus 4 med 3,2 meter på entréplan och 3,7 meter för våning 1. Övriga våningsplan i hus 4 har standardhöjd. Takhöjd i badrum/wc är 2,3 meter, oavsett hus och våningsplan.

Takhöjd i respektive lägenheter framgår av planlösningarna.

Magnolia Bostad och Slättö har en gemensam vision. Att skapa attraktiva bostäder med fokus på hållbarhet, för små och stora familjer. Därför har vi startat ett gemensamt bolag som tillsammans kommer att utveckla attraktiva hyresrätter och samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtorter. Många av husen byggs i trä och alla är miljömärkta – med omtanke om både människor och miljö.

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, vårdboenden och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vi skapar moderna hem och bostadsmiljöer genom smarta funktioner, tilltalande arkitektur och god gestaltning.

magnoliabostad.se

Slättös vision är att vara en ledande investerare och ägare inom fastighetsområdet. Genom ett ansvarsfullt, hållbart och engagerat arbete skapar Slättö långsiktiga relationer med hyresgäster, kommuner och investerare.

slatto.se