Välkommen till Poeten

Sjöbris. Barnskratt. Fågelkvitter. Visst låter det som poesi?

Vårt nya kvarter Poeten växer fram i nya stadsdelen Öster Mälarstrand, på promenadavstånd från Västerås stadskärna och i marin miljö med kajer, hamn och fina promenadstråk. Här bygger vi hus med hemtrevliga 1–4:or och en förskola kring en grönskande innergård. Granne med kvarteret ligger fantasifulla Poesiparken som gör leksugna barn helt lyriska.

  • Vattennära läge vid Mälaren
  • Förskola i kvarteret
  • Upphöjd gård som knyter an till Poesiparken
  • Projektet planeras att certifieras med Miljöbyggnad Silver

Projektfakta

Område: Öster Mälarstrand

Ägandeform: Hyresrätter

Antal bostäder: 82

Storlekar: 1-4 rok

Bedömd inflyttning: Från q2 2023

Arkitekt: Klara Arkitekter

Hyra: meddelas senare

Anmäl ditt intresse

De uppgifter du registrerar nedan kommer i samband med uthyrningsstart att delas med ansvarig uthyrare.

Ladda ner material

En ny stadsdel med blåkant på vardagen

Kvarteret Poeten växer fram vid Mälarens strand i Västerås. Den nya stadsdelen med namnet Öster Mälarstrand har under de senaste årtiondena omvandlats från ett industriområde till ett levande bostadsområde med närhet till stad, natur och vatten – bara några minuter från centrala Västerås.

I Öster Mälarstrand hittar du många platser som ligger västeråsarna varmt om hjärtat: Poesiparken, Notuddsparken, Lasse Färnlövs plats, Kokpunkten, Steam Hotel, Framnäsbadet m fl.

Här är vattnet en del av vardagen. Strosa längs den vackra Mälarpromenaden med småbåtshamnar, parker och badplatser. Stanna till på en uteservering för en fika i solen.

Läs mer om Västerås nya sjönära stadsdel här eller på Västerås stads hemsida

Grönska för lek och eftertanke

Kvarterets gård är upphöjd från gatan vilket skapar ett ljust läge med privat atmosfär. Öppningar mellan husen släpper in solen och ger fina utblickar. Här finns plats för kvarterets alla stora och små att umgås, leka, utforska eller bara vara.

Gården ansluter till Poesiparken strax intill. Öppna grinden så är du framme, utan att behöva gå ut på gatan. Poesiparkens lekplats har hämtat inspiration från Tomas Tranströmers poesi och insektsintresse. Lekfulla jätteinsekter, växter och svampar väcker barnens fantasi och upptäckarglädje.

Det här är en park för alla som gillar att svinga, gunga, hänga, plaska, klättra uppför och susa nedför. Ja, kort sagt – en park för alla som vill leka loss.

Kök Poeten, visionsbild

Hem för alla

Kvarteret Poeten består av tre huskroppar kring en gemensam innergård. Här finns en stor variation av lägenhetsstorlekar som passar för olika åldersgrupper och familjekonstellationer. Allt från yteffektiva 1:or om 27–34 kvadrat för dig som letar efter din första lägenhet till rymliga 4:or om 88 kvadrat för växande familjer.

Lägenheterna har genomtänkt inredning, bra grundstandard och egen balkong mot den grönskande gården. Flertalet har förråd i lägenheten, där du kan förvara barnvagn, vinterkläder och allt annat som du vill ha nära till hands. Övriga bostäder har förråd på vinden.

Till husen hör även en förskola och ett garage för bilar och cyklar. Allt för att göra vardagen så bekväm och smidig som möjligt.

Magnolia Bostad och Slättö har en gemensam vision. Att skapa attraktiva bostäder med fokus på hållbarhet, för små och stora familjer. Därför har vi startat ett gemensamt bolag som tillsammans kommer att utveckla attraktiva hyresrätter och samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtorter. Många av husen byggs i trä och alla är miljömärkta – med omtanke om både människor och miljö.

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, vårdboenden och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vi skapar moderna hem och bostadsmiljöer genom smarta funktioner, tilltalande arkitektur och god gestaltning.

magnoliabostad.se

Slättös vision är att vara en ledande investerare och ägare inom fastighetsområdet. Genom ett ansvarsfullt, hållbart och engagerat arbete skapar Slättö långsiktiga relationer med hyresgäster, kommuner och investerare.

slatto.se