Nytt och sjönära. Bo där staden, vattnet och fjällvärlden möts.

Välkommen till vårt sjönära kvarter Strandblick. Här har vi byggt 216 hyresrätter, alla med balkong eller uteplats och många med fin sjöutsikt.

Strandblick ligger på Bangårdsgatan med utsikt över Storsjön och Frösön. Här hittar ljusa och välplanerade hyresrätter, från kvadratsmarta 1:or till välplanerade 2:or och rymliga 3:or. Alla lägenheter har genomtänkta planlösningar, gedigna materialval och egen balkong eller uteplats – många med utsikt mot det glittrande blå.

Kvarteret i trä består av fyra souterränghus och tre loftgångshus. Läget är strålande alldeles vid vattnet, bara några minuters promenad från stadskärnan.

  • Klimatsmart kvarter med trähus

  • Balkong eller uteplats

  • Gångavstånd till Stortorget och Östersunds Centralstation

KONTAKTINFORMATION

Har du frågor om uthyrning eller våra bostäder går det bra att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se.

PROJEKTFAKTA

Område: Söder, Östersund

Storlekar: 1-3 rok, 28-73 kvm

Adress: Bangårdsgatan 16-28

Hyra: från 4.783 kr/mån

Antal bostäder: 216 hyresrätter

Projektstatus: Färdigställt och inflyttat under 2020 och 2021

Intresserad av en lägenhet?

För information om det finns lediga lägenheter i kvarteret är du välkommen att kontakta Holmströmgruppen på 08-660 94 00 eller uthyrning@holmstromgruppen.se

Ladda ner material

Vanliga frågor

Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss.

Telefon: 08-660 94 00

E-post: uthyrning@holmstromgruppen.se

KLICKA FÖR ATT ÖPPNA VANLIGA FRÅGOR

Hur mycket kommer den totala hyran att vara?

Grundhyra (värme ingår). Varje hyresgäst har eget el-abonnemang. Vi debiterar varm+kallvatten enligt förbrukning kvartalsvis i efterskott. Fiber 30 kr/månad tillkommer utöver grundhyran.

Hur mycket kall/varm vatten är normalt att förbruka?

Detta är väldigt individuellt.

Finns det parkeringsplatser till alla hyresgäster?

Nej, totalt 140 platser. Det kommer att finnas 80 carportplatser, 54 markparkeringar och 6 hkp-platser. Motorvärmaruttag till samtliga. Parkeringsplatser kommer att erbjuds enligt kö.

Får man hyra 2 parkeringsplatser?

Inte initialt utan om p-platser blir över kan vi se över möjligheten.

Vad är hyran för p-plats/carport?

Pris markeringsplats 375 kr/månad och för carport 575 kr/månad. Hyreshöjning med 2% årligen från 1 januari 2022.

Var ska man stå om man inte får en parkeringsplats?

På gatan, det finns en större parkering vid Willys ca 500 m bort.

Finns gästparkering?

Finns ej i dagsläget utan gäster hänvisas till att stå på gatan.

Hur långt är det till närmaste matbutik?

Willys ca 500 m och Lidl cirka 850 m bort.

Vart finns närmaste skola/förskola?

Närmaste skola är Fagervallsskolan ca 750 m bort, förskoleklass och årskurs 1-6.

Var finns närmaste bussförbindelse?

Det finns en hållplats på Bangårdsgatan samt även på Rådhusgatan (gatan ovanför) där flera busslinjer går ifrån.

Får man borra i tak/väggar?

Ja, i väggar men men måste återställa vid avflyttning (igenspackling m.m). Du/ni ska ej borra i taket.

Hur är husen brandsäkrade?

Det finns brandvarnare i samtliga lägenheter och brandtrappa från varje våning.

Ingår persienner?

Nej

Får man sätta upp balkongskydd? Kattnät?

Ja, om det inte skadar fastighet eller balkongräcke, välj neutral färg.

Får man ha husdjur?

Ja

Är det golvvärme i badrummet?

Nej det finns ingen golvvärme i lägenheterna.

Hur fungerar en kombimaskin?

Tvätt + tork i samma maskin

Kan jag få bopärmen i pappersformat?

Ja

Var köper man fler hyllplan till garderoberna?

Antingen via Marbodal eller måttbeställ via tex. Beijer byggvaruhus.

Kan vi få exakta mått på lägenheten?

Se bostadsväljaren eller planritning.

Vart finns närmaste gym?

Det finns två gym i nära anslutning till fastigheten ca 500 m bort.

Vad är det för ny standard för takbelysning?

De nya kontaktuttagen kallas för DCL-uttag och är EU standard fr 1 april 2019. Lamppropp finns att köpa billigt på tex Clas Ohlson.

Vilken leverantör är det för öppen fiber?

Telia är vald aktör avseende TV utbud. Det är ett öppet fibernät, och du har möjlighet att välja annan aktör. Eftersom vi har ramavtal med Telia kommer de att finnas på plats under inflyttningsveckan av de första två husen (vecka 50) för dig som har tecknat eller vill teckna med Telia och behöver hjälp.

Strandblick hyresrätter Östersund

Hem att trivas i

Köken är inredda med vita luckor från Marbodal och vitvaror från Siemens. I de mindre lägenheterna finns kombinerad kyl/frys och smalare diskmaskin, för att spara plats. Badrummen är helkaklade med glasad duschvägg och handdukstork. En smart kombimaskin med tvättmaskin och torktumlare i ett, spar plats i badrummet.

Samtliga rum har genomgående ekparkett och ljusa väggar, vilket bidrar till ett fint ljusflöde och en bra grund för att komplettera med allt som är du och göra det till ditt hem. Fönsterbänkar i natursten bidrar med finess. Praktiskt och lättstädat med klinker i hall och genomtänkt hallförvaring. 3:orna har dessutom ett rymligt förråd i anslutning till hallen.

Hus med omtanke om naturen

Trä är ett fantastiskt byggmaterial. Inte nog med att det ger vackra fasader som är enkla att underhålla. Det är även ett förnybart och miljövänligt alternativ. Dessutom visar forskning att människor mår bättre i trähus. Därför har vi valt att bygga samtliga av kvarterens hus med det som skogen ger oss.

I Strandblick finns allt från kvadratsmarta 1:or om 28 kvadrat, 2:or på 40 kvm med bra förvaring till välplanerade 3:or om 73 kvadrat. Alla lägenheter har balkong eller uteplats och har genomtänkta planlösningar med utrymme för både vila och umgänge.

Nära till allt

I Strandblick har du nära till allt. I närområdet finns förskolor, skolor, restauranger och parker. Och på promenadavstånd ligger Östersunds centrum med ett stort utbud av kultur, handel och service.

Storslagna naturupplevelser

Sommartid finns det gott om aktiviteter runt sjön. Bada, fiska, paddla, cykla, vandra eller beachvolleyboll i Surfbukten.Tycker du om vintersport har du hamnat rätt. Spänn på dig pjäxorna och ta en tur i skidspåret längs Storsjön. Eller prova Sveriges längsta upplogade långfärdsskridskobana med start i Vinterparken, mitt i centrala Östersund.

En sjönära stadsdel

På andra sidan järnvägsspåret från vårt kvarter växer Östersunds nya sjönära stadsdel Storsjö Strand fram. Här planerar kommunen för bostäder, verksamhetslokaler, caféer, restauranger och kontor. Det blir en naturlig förlängning av stadskärnan med strandpromenad och gröna mötesplatser.

Östersund C är bara några minuters
Goda kommunikationer

Från Strandblick är det enkelt att ta dig dit du ska. Närmaste busshållplats finns på Bangårdsgatan eller Rådhusgatan och på bara några minuters promenad är du framme vid Östersunds tågstation. Ska du ut och flyga kan du enkelt ta dig till Åre Östersund flygplats med bil eller taxi på bara 15 minuter.

Magnolia Bostad och Slättö har en gemensam vision. Att skapa attraktiva bostäder med fokus på hållbarhet, för små och stora familjer. Därför har vi startat ett gemensamt bolag som tillsammans kommer att utveckla attraktiva hyresrätter och samhällsfastigheter i Sveriges tillväxtorter. Många av husen byggs i trä och alla är miljömärkta – med omtanke om både människor och miljö.

Magnolia Bostad utvecklar nya boenden, såväl hyresrätter som bostadsrätter, vårdboenden och hotell i attraktiva lägen i Sveriges tillväxtorter och storstäder. Vi skapar moderna hem och bostadsmiljöer genom smarta funktioner, tilltalande arkitektur och god gestaltning.

magnoliabostad.se

Slättös vision är att vara en ledande investerare och ägare inom fastighetsområdet. Genom ett ansvarsfullt, hållbart och engagerat arbete skapar Slättö långsiktiga relationer med hyresgäster, kommuner och investerare.

slatto.se